Juhiloata juht peab veetma arestimajas 25 päeva

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik

Eile tabas Lääne prefektuuri motopolitseinik Pärnus korduva liiklusrikkuja, kellele kohus määras karistuseks pea kuu jagu arestipäevi.

Eile kella 9 paiku Pärnus Ehitajate teel liiklusjärelevalvet teinud motopolitseinik märkas, et talle vastu sõitnud Ford Transiti roolis on juht, kellel teadupärast juhtimisõigust olla ei tohiks.

Pärast Ford Transiti peatamist said kahtlused kinnitust, sest sõidukit juhtis 62aastane mees, kellel pool aastat tagasi mootorsõiduki juhtimise õigus ära võeti. Toona oli põhjuseks rooli istumine alkoholi tarvitanuna. Mees toimetati politseijaoskonda ja talle koostati väärteoprotokoll.

Et meest oli varem tabatud juhtimisõiguseta sõitmiselt ja ühel korral karistatud kümnepäevase arestiga, toimetati ta seegi kord kohtusse. Nüüd määras kohus talle karistusena 25 arestipäeva, mis kuulub kohe kandmisele.

Lääne prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juhi Sander Peremehe sõnutsi aitas rikkuja tabamisele kaasa politseiniku tähelepanu.

Peremees lisas, et need juhid, kes rikuvad liiklusreegleid mitu korda, jäävad politseinikele meelde ja teenivad sellega ära suurema tähelepanu.

„Arvan, et kohus tegi arestipäevade määramisel õige otsuse, sest mees istus autorooli täie teadmise juures, et õigus mootorsõidukit juhtida tal puudub,“ ütles Peremees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles