Tulevane vabaõhulava meenutab amfiteatrit

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane Paikuse vabaõhulava Reius.
Tulevane Paikuse vabaõhulava Reius. Foto: EKE Projekt

Paikuse vald kavandab Reius amfiteatrilaadset vabaõhulava, mis lubaks tulevikus seal korraldada massilisi kultuuri- ja spordiüritusi.

Paikuse vald sai mullu Eesti maaelu edendamise Leader-meetme kaudu Reiu vabaõhulava projekteerimiseks 16 058 eurot.

Pärnu EKE Projektis valmis vabaõhulava eskiisprojekt: kavandatava 49 598 ruutmeetri suuruse meelelahutusliku ja sportliku tegevuse ala esialgse kavandi pani kokku Aive Sepa.

Paikuse vabaõhulava projektijuht Maive Riismandel selgitas, et tegu on multifunktsionaalse kompleksiga, kuhu kuuluvad teisaldatav lava ja teisaldatavad amfiteatri kujuliselt paigaldatud pingiread ning varikatustega varustatud vabaõhulava.

Sinna juurde kuuluvad veel sissepääsuportaalid, parklad, välikäimlad, lõõgastusrajad, petangiväljak, disc-golfi rajad, vaateplatvormid, rattaparkla, kioskid, täringukividest raudtee imitatsioon, pink-kiiged, laste mänguala, labürint motiivil lava-ala, ujuvkaid, riietuskabiinid, sillake ja valgustatud purskkaev.

Et vabaõhulava kaldanõlv on vaja muuta võimalikult vastupidavaks, on Riismandeli ütlust mööda tellitud täiendavad geoloogilised uuringud ja saadud on pakkumised kaldatööde tegemise osas.

Projekti valmides kavatseb Paikuse vald koostada järgmise taotluse Euroopa Liidu meetmetest lisarahastuse kaasamiseks, mis võimaldaks kogu ala korraga või etappide kaupa välja ehitada.

Paikuse vabaõhulava puhul arvestatakse kuni kolme ja poole tuhande külastaja istekohaga.

Paikuse vallavanem Kuno Erkmann tõdes, et praegune vabaõhulava on vananenud ja ehitatud omal ajal juhuslikest materjalidest. “Tahame selle kapitaalselt välja ehitada, et saaksime seal korraldada valla massiüritusi. Samuti on vabaõhulava mõeldud teatrietenduste ja Pärnu linna suurürituste jaoks,” rääkis ta.

Vabaõhulava olgu selline, et tulevikus poleks vaja enam midagi hakata ümber tegema.

Erkmanni arvates peaks vabaõhukompleks olema mitmekülgne, sobima ka puhkajatele ning suurte võistluste ja maratonide algus- ja lõpp-punktiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles