Papiniidus rahuneb tüli laoplatsi pärast oktoobris

Lenel Karu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Killustiku- ja liivahunnikud on Papiniidu elanikel närvid püsti ajanud.
Killustiku- ja liivahunnikud on Papiniidu elanikel närvid püsti ajanud. Foto: Urmas Taul

Pärnus Papiniidus häirib naabreid laoplats, kust juba paar kuud lendab liiva ja kostab müra kortermajade akendesse.

Juunikuus pöördusid murelikud Papiniidu elanikud Pärnu Postimehe poole, sest nende kannatuse oli proovile pannud liiv rõdudel ja lärm kodurajoonis.

Olukord ei ole paranenud ja Papiniidu elanikud ei oska oma kaebusi enam kuhugi suunata.

Linlaste murede põhjuseks on AS Pärnu Vee Metsa tänava torutööde ÜF-2 projekti raames loodud laoplats.

AS Pärnu Vee projektijuht Jaanus Vent ütles, et nende firma ei saa olukorra lahendamiseks midagi teha, sest kokkuleppe on sõlminud tööandja ja linnavalitsus. Ta leidis, et probleemi saab lahendada ainult raad.

Küsimusele, miks just sellisesse kohta laoplats rajati, vastas linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo, et tegemist oli ehitustöödele lähima sobivate mõõtmetega platsiga.

Ta selgitas, et alternatiivid laoplatsi asukohaks puudusid. Murakas-Ollo tunnistas, et mõistab inimestele põhjustatud ebamugavust, kuid palus elanikel kannatlik olla.

“Suure tuulega lendleb ehitusmaterjalide tolmu ehk pisut rohkem, kuid niiskete ilmade saabudes see mure laheneb,” ütles Murakas-Ollo.

Tööd algavad iga päev kell seitse hommikul ja lõpevad õhtul samal kellaajal. Murakas-Ollo väitel on tööajad töövõtulepingus kirjas ja neid muuta ei saa. Kui alustada ja lõpetada töödega paar tundi hiljem, võib see Murakas-Ollo ütlust mööda omakorda mõne teise inimese rahulolematust põhjustada ja plaanitu ei pruugi õigel ajal valmis saada.

Projekti lõpptähtaeg on oktoobris, mis tähendab, et Papiniidu elanikel tuleb ebamugavusi kannatada sügiseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles