Talumuuseum ootab Sakala tee matkale

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
C. R. Jakobsoni talumuuseum Kurgjal
C. R. Jakobsoni talumuuseum Kurgjal Foto: Henn Soodla

Pühapäeval, 15. märtsil kell 10 algab järjekordne Sakala tee matk C. R. Jakobsoni talumuuseumisse Kurgjal.


1961. aastast alates on korraldatud Vanaõue ja Kurgja vahel asuval 12,2 kilomeetri pikkusel Sakala tee matkarajal C. R. Jakobsoni surma-aastapäeva meenutamiseks matku, teavitavad matka korraldajad.



Matk toimub RMK Sakala puhkeala, Vändra kultuuriosakonna ja C. R. Jakobsoni talumuuseumi ühisel korraldusel. Matka juhib RMK Viljandi metskonna metsaülem Elor Ilmet, kes oli aastaid Kabala metskonna metsaülem ja tunneb Sakala tee piirkonda väga hästi.



Saeveski peatuses kostitatakse osalejaid tee ja karaskiga ning Kurgjal supiga. Matkalistele on varuks üllatusi. Kurgjal võivad soovijad tutvuda talumuuseumiga. Matk lõpeb C. R. Jakobsoni mälestamisega tema perekonnakalmistul.



Vanaõuele saab sõita Vändrast kell 9.27 väljuva Pärnu-Tartu liinibussiga, paludes Vanaõuel nõudepeatust (kokkulepe AS Mulgi Reisidega on olemas), sest see on kiirliin ja seal pole peatust ette nähtud. Bussipilet Vanaõuele maksab 40 krooni. Kurgjalt tagasi Vändrasse saab bussiga, mille pilet maksab 40 krooni.



Matkast osavõtuks ja Kurgja-Vändra bussil koha broneerimiseks tuleb registreerida C. R. Jakobsoni talumuuseumi telefonil 445 8171 või meiliaadressil jakobsoni.talumuuseum@mail.ee kuni 13. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles