Pärnu opositsioon soovitab kärpida linnaametnike palku

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sendid.
Sendid. Foto: Lennart Rikk

Pärnu volikogu opositsioonipoliitikud ei pea Pärnu linnavalitsuse väljapakutud eelarvekärbet eetiliseks, sest linnaisad ei kavatse oma palkasid kärpida.


Keskerakonna ridades opositsiooni kuuluva Koit Pikaro hinnangul on linnavalitsus eelarvet kärpinud mehaaniliselt ja läbi mõtlemata, millistes valdkondades oleks võimalik kulusid kokku hoida ja millistes seda teha ei tohiks.



Pikaro ütles Raadio Pärnule, et sellise miinuseelarve tegemine näitab, et linnapea ja koalitsioon plaanivad oma tegevuse Pärnus koos järgmiste valimistega lõpetada ega mõtle sellele, mis saab tuleval ja ületuleval aastal.



Linnapea Mart Viisitamm seletas, et palju kõneainet tekitanud 13. palga kaotamine võib kõne alla tulla alles järgmisel aastal ehk pärast seda, kui kohalike omavalitsuste valimised on möödas.



Pikaro kavatseb volikogu istungil välja tulla ettepanekuga kärpida tippametnikke palkasid 10 protsendi võrra ja kaotada äriühingute nõukogude liikmete tasu, kes käivad kord kuus koos, teevad tarka nägu ja saavad selle eest kuni 5000 krooni kuus. Tema sõnul võiks kaotada kompensatsioon volikogu liikmetel, kes võiksid rahvast esindada selle eest tasu saamata.



Pikaro ütles, et ametnike hüvede vähendamised oleksid vajalikud kärped, kuid Pärnu linn on läinud lasteaedade raha kallale.



Samal arvamusel on Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv Epp Klooster, kelle arvates on Pärnu linnaametnike palgad väga korralikud ja neid tuleks kindlasti vähendada. Samuti ei saa 13. palga väljamaksmist praeguses majandussituatsioonis õigeks pidada.



Pärnakas Jana Põldme lausus, et linnavalitsuse selline käitumine ajab lausa marru. Tema ütlust mööda on Pärnus palju peresid, kes on töö kaotanud ja kus ollakse ilma igasuguse palgata, kuid linnaisade käitumine on solidaarsusest ja inimlikkusest kaugel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles