Vabaajakeskuses puhuvad uued tuuled

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olle Nõmm (vasakul), Dago Siim ja Nik Peroš kutsuvad kooliealisi ja vanemaidki Pärnu noorte vabaajakeskusesse üritusi korraldama.
Olle Nõmm (vasakul), Dago Siim ja Nik Peroš kutsuvad kooliealisi ja vanemaidki Pärnu noorte vabaajakeskusesse üritusi korraldama. Foto: Erakogu

Ülejõel tegutseva Pärnu noorte vabaajakeskuse tegevus muutub sellest sügisest varasemast avatumaks ja rahvusvahelisemaks.

Taas juhib noortekeskust lapsepuhkuselt naasnud Anneli Reile, tema asetäitja on Pärnu vabakooli inglise keele õpetaja Nik Peroš ja noortega suhtlevad iga päev Olle Nõmm ja Dago Siim.

Noortekeskus alustas tegevust juba septembris. Reile hinnangul puhuvad vabaajakeskuses uued tuuled. “Hakkame panustama rahvusvahelistesse projektidesse. Tore saab olema kas või juba keeleliselt,” märkis ta.

Peroš on kirjutanud Pärnu vabakoolis töötades neli rahvusvahelist koostööprojekti ja need on edukalt ellu viidud. Tänu sellele on õpilastel avanenud võimalus sõita tasuta Islandile, Taani, Norrasse, Lätisse ja Leetu, aga ka Türgisse, Ungarisse ja Poolasse.

“Otsime jätkuvalt Pärnu noortega tihedamat sidet. Alustame uute programmidega. Osa neist on noortele huvitavad, osa tegevuse suhtes loodame, et nad seda vajavad,” seletas Peroš.

Peroš avaldas lootust, et jaanuarist liituvad vabaajakeskusega vabatahtlikud välismaalt. Võõrsilt on kavas kutsuda kaks noort, kel soov sisustada Pärnu noorte vaba aega. Peroši roll ongi kirjutada rahvusvahelisi projektitaotlusi.

“Projekti kaudu hangiti noortekeskusesse uus lauajalgpalli- ja õhuhokimäng: lauajalgpalli saab korraga mängida neli, õhuhokit kaks inimest. On lauamängud, kaks internetiühendusega arvutit ja mängukonsool,” rääkis Nõmm. “Hoiame vahetustega hilisõhtuni klubis korda, pakkudes eri tegevust.”

Klubis kogunevad jätkuvalt noortebändid: kõigil soovijatel on võimalik endale seal aeg kinni panna ja igal nädalal saab proovi teha. Praegu kasutab kahte proovisaali 20 kohalikku noortebändi.

Samuti püüab keskus korraldada väikestviisi õpiabi: Sütevaka humanitaargümnaasiumi, Koidula gümnaasiumi ja Tartu ülikooli Pärnu kolledži vabatahtlikud on valmis andma põhikooliõpilastele õpiabi.

Vabaajakeskus on paik, kus Pärnu õpilasühendused saavad koosolekuid ja kohtumisi korraldada ja seda võimalust kasutatakse päris usinasti.

Nõmm ja Siim rääkisid, et keskuses käivitub teismeliste narkoennetusprogramm ja korra nädalas pannakse kinoekraanil mängima mõni film. Ootel on juba kümmekond meelelahutusliku sisuga linateost.

Vabaajakeskusel on plaan tähistada 31. oktoobril halloween’i ja avada seal sel puhul üheks päevaks õuduste maja. “Kellel on üle mõni kõrvits, võiks tuua selle koolivaheajal keskusesse,” lisas Peroš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles