Sütevakalased mullitasid end Paides esimeseks

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sütevaka humanitaargümnaasiumi võistkond.
Sütevaka humanitaargümnaasiumi võistkond. Foto: Aira Peterson

Kolme maakonna, Järva-, Pärnu- ja Viljandimaa Paides toimunud meediateemalise mälumängu “Meediamull 2009” finaali võitis Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium.


Sütevaka võidukas võistkonnas mullitasid end esimeseks Age Tomson, Karmen Stimmer, Kärt Raud, Karoline Kelder, Mariell Vikkisk ja Paul-Matis Türnpuu.



Tomsoni ütlust mööda hoiavad nad end uudistega kogu aeg kursis, juurde tuli õppida meedialugu. Võistluse raskeim pähkel oli neile heliküsimus, kus tuli ära tunda, et kõneleja on Bonzo. Vastust ei teadnud ükski üheksast võistkonnast.



“Finaalmäng oli väga tasavägine,” märkis reedel Paide jõukatsumisel Pärnu Sütevaka, Koidula ja Audru gümnaasiumiastme võistlejaid esindanud Koidula-kooli direktori asetäitja noorsootöö alal Aira Peterson.



“Tublid olid ka Koidula ja Audru võistkond. Üheksa osalenud võistkonna seas said nad vastavalt viienda ja kuuenda koha. Koidula teenis 16,5 ja Audru 15,5 punkti.”



Kontrolliti meediateadmisi nii meedia ajaloo kui tänapäeval toimunu kohta.



“Tuli ära tunda pealkiri, taibata uudise sisu pealkirja järgi, tunda ära populaarne isik pildimontaažis või tuvastada ta hääle järgi. Kodusteks ülesanneteks olid teleuudise koostamine ja pressifoto,” rääkis Peterson.



Žürii liige, ajalehe Sakala arvamustoimetaja Rannar Raba sõnas, et õigluse nimel tuleks toonitada, et finaal oli tasavägine.



“Kui Pärnu Sütevaka sai 23 punkti, siis Paide gümnaasium 22,5, Carl Robert Jakobsoni gümnaasium 22 ja Viljandi Paalalinna gümnaasium 21,5 punkti. Neljal paremal koolil tekkis omavahelises järjestuses vaid poolepunktine vahe,” oli Raba üllatunud. See pool punkti jäi kõikide võistkondade liikmete hinges kripeldama.



Gümnaasiumiõpilastele mõeldud mälumäng toimus tänavu seitsmendat korda. Finaalis võistlesid iga osavõtva maakonna kolm eelvoorudes paremaks tulnud kooli.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles