Perekond Absaloni tunnustati parima maastikukujunduse eest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahkuranna vallas Reiu külas asuv perekond Absalonide koduaed sai konkursil "Kodu kauniks" parima maastikukujunduse preemia.
Tahkuranna vallas Reiu külas asuv perekond Absalonide koduaed sai konkursil "Kodu kauniks" parima maastikukujunduse preemia. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tänavusel "Kodu kauniks" konkursil pälvis teiste seas auhinna Pärnumaalt pärit perekond Absalon, keda tunnustati parima maastikukujunduse eest.

Absalonide avar merelähedane koduaed teenis tunnustuse nii põnevate vaadete kui mänguliste aianurkade eest. Õie- ja värviküllane taimestus kõlab kokku maja ja sisustusega ning annab edasi pererahva optimistlikku kunstimeelt, seisab hindajate kirjelduses.

Aasta kodu tiitli sai tänavu perekond Sikkali eramu Tallinnas Nõmmel. Aasta aia tiitel läks perekond Liivo koduaiale Kiili vallas Luigel. Eestis ainulaadse aiakultuuri edendamise preemia pälvis botaanik ja kauaaegne Räpina aianduskooli õppejõud Jaan Kivistik.

"Aasta kodu" ja "Aasta aia" konkursil anti välja 20 auhinda.

Võistlust korraldava ajakirja Kodu & Aed peatoimetaja Piret Veigeli sõnutsi on võistluse eesmärk tunnustada Eesti kodu- ja aiakultuuri silmapaistvaid saavutusi, tõstes esile jätkusuutlikkust, omanäolisust, innovatiivsust ja keskkonnasäästlikkust.

"Hea eeskuju najal saavad innustust ja toetust kõik, kes väärtustavad kodu- ja aiakultuuri ja suhtuvad hoolivalt ümbritsevasse keskkonda. Harmooniline keskkond toetab iga inimese vaimset ning füüsilist heaolu, seepärast on oluline seda teadvustada ning selle arengule ja edendamisele tähelepanu pöörata,“ ütles Veigel.

Huvi võistluse vastu on olnud läbi aastate püsiv, majanduse uperpallid ei ole seda kõigutanud. Tänavu osales konkursil üle 100 kodu ja aia. Auhindu jagati ligi 18 000 euro väärtuses.

Võistlusel hinnati esteetilise tulemuse kõrval eelkõige otstarbekust ja jätkusuutlikkust, esile tõusid targalt heakorrastatud ja viimistletud kodud ja aiad. Žüriisse kuulusid ajakirja Kodu & Aed ja sponsorite esindajad, sisekujundaja Sirje Kadalipp ja aiandusspetsialist Mihkel Saar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles