Jannseni tänava taksopeatus on kavas parklasse viia

Teet Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod peatuses.
Taksod peatuses. Foto: Urmas Luik

Pärnu Jannseni tänava taksopeatus on kavas enne 8. maid viia Uus-Sauga tänava alguses asuvasse parklasse, esialgu on lahtine, kas peatus tehakse parkla serva parempöörderajale või tuleb taksodele parklas koht leida.


Täna arutas parkla asukohta linnavalitsuse palvel Pärnu liikluskomisjon, sest 8.-13. maini on kavas Jannseni tänav soojatorustiku parandamiseks üles kaevata. Komisjoni esimees Heiki Künnapas tõdes, et bussijuhid ja ülejäänud liiklejad on juba ammu taksopeatuse asukoha üle kurtnud, sest taksojuhid panevad esimese sõiduraja kinni ja piiravad vöötrajal nähtavust.



Linnavalitsuse liiklusspetsialist Toomas Tammela ütles, et taksopeatuse asukohana on kaalutud Atlantika vahet ja Noorteväljakut, kuid jäädud neljakohalise peatuse juurde Uus-Sauga tänava alguse parklas. Komisjoni arvates on samuti parim asukoht parkla, selgusetu on vaid, kas neli kohta mahub parempöörderajale või tuleb neile ülejäänud parkijate arvelt ruumi leida.



Liikluskomisjoni liige Kaido Tamm sõnas, et Tallinna maantee ristmikust ülekäigurajani tuleks peatumine keelata, sest siis saaksid bussid esimest rada kasutada. Liikluskomisjoni liige Enn Saard rääkis, et enamik taksojuhte võtab sõitja peale telefonikõne järel ja juhid, kes peatuse neljale kohale ei mahu, võivad parklas tööd oodata.



Tammela lubas nelja takso koha parempöörderajal ära mõõta. Kui taksod sinna mahuvad, viiakse taksopeatus parempöörderajale, kui ei mahu, siis parklasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles