Koidula-kooli õpilaskonverents vaatab tulevikku

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula gümnaasiumi tänavuse konverentsi kleebis.
Koidula gümnaasiumi tänavuse konverentsi kleebis.

Pärnu Koidula gümnaasiumis on 24. aprillil igakevadine traditsiooniline õpilaskonverents, mis tänavu kannab pealkirja “Eesti – 100”.


“Kui eelmisel aastal tähistati Eesti Vabariigi 90. aastapäeva ja vaadati ajaloos tagasi, heidetakse sel aastal pilk tulevikku: arutletakse, milline on elu meie riigis siis, kui tähistame Eesti 100. aastapäeva,” rääkis Koidula gümnaasiumi direktori asetäitja noorsootöö alal Aira Peterson.



Konverents algab plenaaristungiga, kus riigikogu liige Igor Gäzin kõneleb Eesti poliitika tulevikusuundadest teemal “Eesti sise- ja välispoliitika üheksa aasta pärast”.



Töörühmades tulevad  arutlusele sellised tulevikuteemad nagu tuumajaam Eestis, suhtlusvõrgustikud tulevikus, autod ja autoteed, Eesti kaitsevõime, geneetiliselt muundatud toit ja hariduselu tuleviku Eestis.



Töörühmas “Süsteemne ja süsteemitu keel” ning “Pärnu kui turismilinn” on vaatluse all eesti keele arengusuunad ja Pärnu linna tulevik. Esinema on palutud Tallinna tehnikaülikooli, Tartu ülikooli ja maaülikooli õppejõud ning oma ala asjatundjad.



Konverentsi ettevalmistamisel tehti õpilaste seas küsitlus, kuidas nemad kujutavad ette elu Eestis üheksa aasta pärast. Gümnasistid, kuid ka 2., 5. ja 7. klassi õpilased avaldasid arvamust, milline on siis riigikord Eestis, millist toitu süüakse, missuguse autoga sõidetakse, millised on õpetajad, suhted sõpradega ja millega vastaja tegeleb aastate pärast.



Koidula-kooli esimene õpilaskonverentse ehk KOKOKO peeti 45 aastat tagasi 1964. aastal ja see oli keemiateemaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles