Torutöid Karjamaa tänava kandis mahendab mullafrees

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjamaa tänaval käib käib veevärgi ja kanalisatsiooni ehitus talvelgi. Foto on illustreeriv.
Karjamaa tänaval käib käib veevärgi ja kanalisatsiooni ehitus talvelgi. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu Karjamaa tänava piirkonnast kostis ühe kinnistuomaniku appihüüd, et talvisel aja vesiliival tehtavad torutööd panevad vappuma ümberkaudsed majad.

Torutööde tellijaks on seal AS Pärnu Vesi. Tegu on Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi toel ehitatava uue veevärgi ja kanalisatsioonitorustikuga, mis peaks sealsed elanikud juba tulevaks suveks varustama kvaliteetse joogivee ja ühiskanalisatsiooniga.

Pärnu Vesi ASi projektijuht Jaanus Vent kinnitas, et on teadlik külmunud pinnase kaevamisega kaasnevaist võimalikest ebameeldivustest lähedalolevate majade elanikele.

“Sellel nädalal võtsid ehitajad kasutusele mullafreesi, et külmunud pinnast enne kobestada, kui see lahti kaevatakse,” teatas Vent. “See peaks võimalikud ebameeldivused minimaliseerima ja välistama majadeni kanduvad pinnasevõnked, mis kaevetöödega võivad kaasneda.”

Vent sõnas, et talvised torutööd on tingitud pingelisest ajagraafikust, sest juba juunikuuks tuleb Karjamaa tänava piikonnas torutööd lõpetada.

“Kui fikseeritakse tööde käigus majadele tekitatud ehitustehnilised kahjud, siis korvab need tööde tegija,” sõnas Vent, lisades, et see ei käi siiski iga mikroprao kohta, mis maja kivivooderdises leitakse ning mille päritolu ja tekkimise aega on raske hinnata.

Vent lisas, et aastaid kestnud torutööd Pärnus, Sindis ja lähivaldades on andnud tegijaile kogemusi, nii et tahtlikult, hoolimatusest või rumalusest torutöödeks suletud tänavate äärseid maju keegi ei lõhu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles