Riigigümnaasiumi rajamine jõudis lähemale

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja haridus-ja teadusminister Jaak Aaviksoo kirjutasid alla ühiste kavatsuste kokkuleppe, mille järgi alustatakse läbirääkimisi riigigümnaasiumi loomiseks Pärnusse.
Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja haridus-ja teadusminister Jaak Aaviksoo kirjutasid alla ühiste kavatsuste kokkuleppe, mille järgi alustatakse läbirääkimisi riigigümnaasiumi loomiseks Pärnusse. Foto: Haridus- ja teadusministeerium

Linnapea Toomas Kivimägi ja minister Jaak Aaviksoo allkirjastasid ühiste kavatsuste kokkuleppe, mille järgi alustatakse läbirääkimisi riigigümnaasiumi loomiseks Pärnusse.

Pärnu linn on hariduse arengukavas aastani 2025 näinud arengut toetava ja hariduse kvaliteeti tagava hariduskorralduse ühe sammuna koolivõrgu ümberkujundamist. See näeks muuhulgas ette, et Pärnu Koidula gümnaasiumi baasil kujuneb välja piirkondlik reaal- ja tehnoloogiõppe suundadega ainult gümnaasiumiklassidega kool ja tänase Mai 3 asuva ühisgümnaasiumi õppehoones hakkab tegutsema uus põhikool.

Haridus- ja teadusministeerium on avaldanud soovi toetada linna koolivõrgu arendamisel ja näidanud üles valmisolekut riigigümnaasiumi asutamiseks ja pidamiseks.

Eile allkirjastatud ühiste kavatsuste kokkuleppe järgi alustatakse läbirääkimisi Pärnu Koidula gümnaasiumi riigile üleandmiseks ja hilisemaks koostööks arvestusega, et gümnaasiumihoone ehitamiseks esitatakse taotlus toetuse saamiseks meetmest „Gümnaasiumivõrgustiku korrastamine“ ja riigigümnaasium alustaks tegevust hiljemalt 1. septembril 2015. Toetuse saamiseks kinnitab haridus- ja teadusministeerium meetmes „Gümnaasiumivõrgustiku korrastamine“ ettenähtud omafinantseeringu ulatuses kaasfinantseeringu tagamist.

Gümnaasiumile luuakse kaasaegne, kompaktne, efektiivse ruumikasutusega, madalate ülalpidamiskulude ja ruumide ühiskasutusega õppekompleks.

Linna ja ministeeriumi vahel sõlmitakse hiljemalt käesoleva aasta 1. märtsiks detailsem koostöökokkulepe, millega nähakse toetuse saamisel ette projektijuhtimise üleandmine haridus- ja teadusministeeriumile, kooli pidamise üleandmise, hoone kasutuse ja kooli pidamise üleandmisele järgneva koostöö tingimused.

Riigigümnaasiumi loomise eelduseks Koidula gümnaasiumi baasil on see, et ujula jääb linnale ja spordisaal läheb üle riigigümnaasiumi koosseisu.

Samuti on linna soov viia Koidula kooli renoveerimise maksumus 6,3 miljoni euroni. Nimetatud summa looks eelduse praeguse ühisgümnaasiumi hoone remontimiseks selliselt, et majas saaks hakata tööle sinna koolivõrgu korrastamise kavas planeeritud põhikool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles