Endine politseijuht astub kohtu ette novembris

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Suur.
Gunnar Suur. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kohus altkäemaksu võtmises süüdistatava endise kõrge politseiametniku Gunnar Suure üle algab 9. novembril, koos Suurega on kohtu all endine Hansa Liisingu Lääne regiooni juhataja Joel Mitt ja ööklubi Sunset juht Olga Aasav.


Tänasel eelistungil leppisid kohtunik Anu Tammeniit, riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ning Suure, Miti ja Aasavi kaitsjad kokku, et kohtuistungid algavad 9. novembril kell 10 Pärnu maakohtu Kuninga tänava kohtumajas ja kestavad tõenäoliselt 17. novembrini.



Riigiprokuratuur süüdistab kunagist Pärnu prefektuuri korrakaitseosakonna ülemkomissari Gunnar Suurt korduvas altkäemaksu võtmises, mille eest näeb karistusseadustik ette kahe- kuni kümneaastase vabadusekaotuse.



Eelistungil ei välistanud Evestus, et süüdistus võib lõppeda ka kokkuleppemenetlusega, siis on karistusaeg väiksem.



Mitti süüdistatakse korduvas altkäemaksu andmises, Aasavit altkäemaksu andmises. Esimese asja eest näeb karistusseadustik ette kahe- kuni kümne-, teise asja eest ühe- kuni viieaastase vabadusekaotuse.



Süüdistusakt loetakse ette esimesel põhiistungil. BNSi andmetel põhineb Suure süüdistus sellel, et ta kasutas ära oma ametiseisundit ning lahendas Miti ja tolle tuttavate sekeldusi politseiga. Nii päästnud Suur Miti väärteomenetlusest ühes ööklubi kakluses ja avalikus kohas urineerimises ning Miti kaks sõpra politseinike solvamise kriminaalasjast. Vastutasuks saanud Suur mitu ülikasulikku autoliisingu lepingut.



Süüdistuse järgi korraldas Suur ööklubisse Sunset oma alluvaid turvameesteks ja saanud selle eest 40 000 krooni protsendita laenu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles