Kohafarm tuleb Audrusse

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suuresilla kohafarmi makett.
Suuresilla kohafarmi makett. Foto: Henn Soodla

Audru vald, Eesti ornitoloogiaühing ja FjordFresh Holding AS allkirjastasid kokkuleppe, millega ornitoloogid võtsid oma protesti kohafarmi detailplaneeringu üle tagasi.


Audru vallavanem Margus Joonas ütles, et viimaks on seitse kuud kestnud vaidlus lõppenud ja kõiki pooli rahuldav kokkulepe saavutatud. Eeldatavasti 5. mail kehtestab vallavolikogu kohafarmi detailplaneeringu, seejärel on kuu jagu aega volikogu otsust vaidlustada ja siis saab FjordFresh Holding asuda intensiivkalakasvandust rajama.



“Kokkuleppele vastavalt jätame praegu lindude seisukohast tundliku poldriala Audru valla uues üldplaneeringus menetlemata. Kuna peale kalatehase on selles piirkonnas töös kolm planeeringut: tuulepargi, golfiala laiendamise ja elamuala planeering, peatame need kolm volikogu otsusega ja teeme selle piirkonna peale eraldi osaüldplaneeringu, kus teeme ulatuslikud Natura ala uuringudki. See annab õiguskindluse kõigile, kes tulevikus tahavad poldrialal midagi teha või kes seal maad omavad,” selgitas Joonas.



Näiteks kavandab vald poldritammile Pärnumaa Velo projekti raames rahvusvahelist jalgrattateed, mille mõju tuleb samuti ära hinnata.



Enne osaüldplaneeringu valmimist ei algatata poldriala suhtes ühtegi uut detailplaneeringut.



Sellise lahenduse puhul on vallal võimalik üldplaneeringut edasi menetleda, kuna vald ei taha hakata tellima Natura ala hinnangut kavandatavate arenduste ja tegevuste tervikmõju kohta linnuhoiualale üldplaneeringu käigus, mis venitaks selle valmimist veel poole aasta võrra.



“Inimesed ootavad üldplaneeringu valmimise taga, meil on seetõttu hästi palju detailplaneeringuid pidurdunud muudes piirkondades. Nendel inimestel on õigustatud ootus, et nad saaksid lõpuks toimetama hakata,” ütles Joonas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles