Pärnus valmistutakse jääfestivaliks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäälinna ehitamine Pärnu sadamakail.
Jäälinna ehitamine Pärnu sadamakail. Foto: Ants Liigus

Pärnus käivad ettevalmistused nädala pärast algavaks jääfestivaliks. Kesklinna silla kõrvale sadamakaile kerkivad rahvusvahelise jääarhitektuuri workshop'i käigus festivali atraktsioonid.

Kuju on võtmas nii jääkino, seikluspark kui ka talvespaa, kus jääfestivali ajal saab leili võtta kokku üheksas saunas, vahendasid ERRi teleuudised.

Selleks et lumest linna ehitada, on vaja tööriistu ja vett, millega plokid kokku liidetakse, ning loomulikult suuremas koguses lund. Pärnu Kesklinna silla kõrvale jääval festivalialal on kõike seda piisavalt. Eile oli Pärnus temperatuur nullis, mis on lumest ehitamiseks ideaalne.

Lumest ehitatud maja on tugev ja kannatab välja isegi soojakraadid. Talvespaa ehituse eest vastutava Üllar Kallau sõnade kohaselt võib jääfestivali ajal spaa ruumides julgelt hommikumantlis ringi liikuda. Leili saab võtta infrapuna- ja soome saunas.

"Karmimad mehed lähevad siis vabasse tünnisauna ja siis siia Vallikraavi ujuma," ütles Kallau.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles