Lõviklubi kingib Pärnu toimetulekukoolile keraamikaahju

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keraamilise kausi valmistamine.
Keraamilise kausi valmistamine. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Lõviklubi Pärnu Koidula kingib Pärnu toimetulekukoolile keraamikaahju, mille ostmiseks teenisid klubi-liikmed ise raha, abiks oli aga Endla teatergi.

Lõviklubil Pärnu Koidula on Pärnu toimetulekukooliga juba ammused sidemed, igal aastal on ette võetud mõni kooli toetav tegevus. Seekord tõi soov kooli aidata Endla teatri rahvast täis, vahendasid ERRi teleuudised.

"Pidasime nõu kooli juhtkonnaga, nemad ütlesid, et neil oleks tarvis savipõletusahju, et laste käsitöötundi mitmekesistada. Ja käeline tegevus on erivajadustega laste arengus väga oluline," ütles Lõviklubi Pärnu Koidula president Maris Pärna.

Et savipõletusahju ostmiseks vajalik 1700 eurot kokku saada, tehti kõigepealt koostööd kooliga. Koolilapsed joonistasid ja klubiliikmed müüsid nende piltidega uusaastakaarte.

Sellest rahast siiski ei piisanud ja nüüd võeti ette juba suurejoonelisem projekt. Valiti välja Endla etendus "Uhkus ja eelarvamus", pileteid müüsid lõviklubid üle Eesti, teatrisaal sai rahvast täis ja osa piletitulust lubas teater klubile.

Nüüd on ahju ostmiseks vajalik raha koos. Ahi antakse koolile üle 22. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles