Tuuli Taul võitis džässikonkursi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Taul.
Tuuli Taul. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Nädalavahetusel toimunud üheksanda rahvusvahelise noortekonkursi “Jazzartist 2009” parima laulja tiitli pälvis noor Pärnu muusik ja Raadio Pärnu saatejuht Tuuli Taul.


Taul ütles Raadio Pärnule, et võit tuli ootamatult. Konkurentsi hindas ta väga kõrgeks ja esialgu seadis ta eesmärgiks finaali jõuda.



Poolfinaalis esitas Taul John Coltrane’i loo "Impressions" ja enda loomingust pala "Kohtumine iseendaga". Finaalis tuli ettekandele Uno Naissoo "Märtsis algas mai" ja Wayne Shorter / Kurt Elling "Night Dreamer".



Tauli sõnul premeeriti teda võidu puhul Arvo Pärdi plaadi ja kutsetega festivalidele. Kaugeim maa, kuhu kutse edastati, on Türgi.



Konkursist võtsid osa võistlejad Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Norrast, Türgist ja Rumeeniast. Võistluse kategooriad olid laul ja klaver.



Noorte

jazz-

artistide konkurssi on korraldatud aastast 2001, et professionaalsed muusikud saaksid rahvusvahelist tähelepanu ja võimalusi esineda tunnustatud välisfestivalidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles