Kolme ametkonna esindajad kontrollisid Pärnumaal kalastajaid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamehed Pärnu lahe jääl. Pilt on illustreeriv.
Kalamehed Pärnu lahe jääl. Pilt on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Keskkonnainspektsioon (KKI), politsei- ja piirivalveamet (PPA) ning veterinaar- ja toiduamet (VTA) korraldasid neljapäeval Pärnumaal ühisreidi, mille käigus kontrolliti Pärnu lahelt tulevaid kalapüüdjaid.

Tahkuranna ja  Liu piirkonnas viis tundi kestnud aktsiooni käigus kontrolliti ligikaudu 70 isikut. Kontrolliti püügiõigust tõendavaid dokumente, püütud kala mõõdulisust ja Läti kodanikel isikut tõendavaid dokumente. Peale selle kontrollis politsei kalavetelt tulnud sõidukijuhtide joovet, teatas keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul.

Keskkonnainspektsioon alustas seoses alamõõduliste kalade püügiga viis väärteomenetlust. Ühel alamõõdulisi kalu püüdnud Läti kodanikul puudusid ka igasugused dokumendid ja püügiõigus.

Samuti õnnestus ühisoperatsiooni käigus tabada kaks Läti kodanikku, kes on kõrvale hoidunud varem nende suhtes alustatud väärteomenetlusest.

Sõidukijuhtide kontrollimisel tuvastas politsei ühe joobes juhi, kes osutus kohalikuks elanikuks.  Heameel oli tõdeda, et kõik kalastajatest sõidukijuhid olid kained.

Ühisoperatsioonil oli kontrollijate huviobjektiks võimalik kalade kokkuostki. Seaduse järgi on harrastuspüügil püütud kalade müük keelatud, kuid seda nõuet kiputakse eirama. Seekord ühtegi sellist juhtumit ei tuvastatud.

Kokku oli ametkondadest väljas kümme ekipaaži 24 ametnikuga. Rikkumiste tuvastamise kõrval harjutati ühisreidil omavahelist koostööd ja infovahetust. Kindlasti kavandatakse taolisi ühisoperatsioone tulevikuski.

Kõik kolm ametkonda tegelevad kalapüügijärelevalvega, igaüks oma tegevusvaldkonnast lähtuvalt. Keskkonnainspektsioon jälgib kalapüüginõuete täitmist kogu ahela ulatuses, st alates püügist kuni kala käitlemiseni. Politsei- ja piirivalveametil ülesannete hulka kuulub muuhulgas  kalapüügiseaduse täitmise kontroll,  veterinaar- ja toiduamet jälgib kala käitlemise seaduslikkust toiduhügieenist lähtuvalt .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles