Säästumarketi kassapidaja pidi maksma arusaamatuid puudujääke

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülejõe Säästumarket. Foto on illustreeriv.
Ülejõe Säästumarket. Foto on illustreeriv. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnus Ülejõe Säästumarketis kassapidajana töötanud 48aastane Kaja lahkus töölt pärast seda, kui kassas oli mõne päevaga tekkinud seitsmeeurone puudujääk.

Jaanuari esimese kolme tööpäevaga tuli 15.71 eurot puudujääki ja Kaja pandi nende töötajate nimekirja, kes pidid tegema juhtkonnale avalduse, et puuduolev summa nende palgast maha võetaks, vahendas Õhtuleht.

"See oli viis minutit enne kümmet. Üks inimene tahtis pooleliitrise plekkpurgis siidri osta, aga tal ei olnud kaardi peal nii palju raha. Mäletan täpselt, et seitsmeeurone arve oli," meenutas Kaja. "Sellisel juhul peame kutsuma vahetuse vanema. Tema tuleb siis oma kaardiga ning toksib ja teeb. Kassapidajad ise ei saa kassaaparaadis midagi tühistada või muuta."

Kaja toimis enda väitel täpselt reeglite kohaselt. Vahetuse vanem oligi tulnud ning toksinud ja teinud. Kaja lasi nüüd järele vaadata, kas see eelmise päeva tšekk on tühistatud. Tuli välja, et ei ole. Ta püüdis kaupluse ülemustele olukorda selgitada ja õiglust nõuda, aga miski ei aidanud. Talle öeldi, et järgmisel päeval ei anna enam midagi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles