Politseikadetid õpetasid Vändra lastele ohutut jalgrattasõitu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekaitseakadeemia politseikolledži politseikooli politseikadetid tutvustasid Vändra gümnaasiumi 5. klassi õpilastele, kuidas ohutult ja seaduskuulekalt jalgrattaga sõita.
Sisekaitseakadeemia politseikolledži politseikooli politseikadetid tutvustasid Vändra gümnaasiumi 5. klassi õpilastele, kuidas ohutult ja seaduskuulekalt jalgrattaga sõita. Foto: Lääne politseiprefektuur

Sisekaitseakadeemia politseikolledži politseikooli politseikadetid tutvustasid eile Vändra gümnaasiumi 5. klassi õpilastele, kuidas ohutult ja seaduskuulekalt jalgrattaga sõita.


Projekti „Kaherattaline sõber“ korraldanud politseikadettide Keity Liivakivi ja Vivian Poolaku sõnutsi kuulasid õpilased loengut, mille käigus käsitleti nii seadusandlust kui jalgrattaga ohutu liiklemise võtteid ja liiklemisega kaasnevaid ohte ning tagajärgi, vaatasid õppefilmi, lahendasid ristsõna ning täitsid teadmiste kontrolliks küsimustikke.



Pärast klassiruumis toimunud loengut mindi kooli staadionile, kus koos õpilastega pandi üles jalgratta vigursõidurada. Lääne teedekeskuse liikluskasvatuse peaspetsialisti Sirli Leieri juhendamisel läbisid õpilased jalgratastel vigursõidu prooviringi ning seejärel läbis igaüks juba rada aja ja täpsuse peale.



Päeva lõpul autasustati parimaid vigursõitjaid ja tehti ühispilti. Õpilastele oli kaasa elamas Lõvi Leo.



Eelmisel aastal sai Eestis jalgratturina vigastada 33 last. Kolm neljandikku jalgratturitest põhjustasid liiklusõnnetuse ise. Peamiseks noorte jalgratturitega juhtuvate õnnetuste põhjuseks on liiklusreeglite vähene tundmine: ei järgita “Anna teed” märgi nõudeid, parema käe reeglit ristmikul ja ületatakse sõites ülekäigurada. Ka mööda kõnniteed liikuvad jalgratturid sõidavad ristmikul peatumata sõiduteele, sõites ette autole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles