Pärnu Kunstide maja tähistas 60. aastapäeva

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstide maja aastapäeva üritusel võis taas näha sel kevadel esietendunud muusikali "Kiviaja Kalle".
Kunstide maja aastapäeva üritusel võis taas näha sel kevadel esietendunud muusikali "Kiviaja Kalle". Foto: Ants Liigus

Pärnu Kunstide maja tähistas pühapäeva õhtul Endla teatris oma 60. aastapäeva. Kunstide majas omandab huviharidust ligikaudu 800 last ja noort nii Pärnu linnast kui maakonnast.


Eile õhtul toimus teatris aastapäevakontsert-etendus, kus tegevust jagus maja kõikidesse saalidesse, Kunstide maja töötajatele ja õpetajatele jagati tänukirju.



Juubelikontserdil esinesid Kersti Adamsoni balletistuudio baleriinid, Anne Uusna ja Endla Murdi laulustuudio solistid, peotantsuklubi Meritäht ja Mini-Fox peotantsijad, rahvamuusikaansambel Cantelo, Reet Nurmingu akordionistuudio ja Andrus Ostrovi akordioniõpilased, lasteteatri Saabastega Kass kassid ning Janne Ristimetsa vabatantsijad. Toimus tantsufilmi „Tantsides suureks” esmaesitlus.



Teatri suure saali lavalaudadel esitati tänavu kevadel esietendunud muusikali „Kiviaja Kalle“, kus astus üles ligikaudu 100 Kunstide maja noort lauljat, tantsijat ja näitlejat ning poistekoor ja lastekoor Pöial-Liisi.



Galakontserdile järgnesid õnnitlused ja tänamised.



Eesti Vabariigi haridus- ja teadusministeeriumi aukirjad anti üle kunstiõpetja Silvia Nõukasele, teatristuudio juhendajale Rein Laosele, laulustuudio juhendajale Anne Uusnale, balletistuudio juhendajale Kersti Adamsonile ja Kunstide maja direktorile Tiit Ermile.



Pärnu linnavalitsuse aukirjad said õppealajuhataja Katrin Lekk, majandusala juhataja Pilvi Krause, laulustuudio juhendaja Endla Murd, tantsuõpetaja Janne Ristimets ja maja kauaaegne töötaja Õie Vaarak.



Juubelihooaja õpilaskontserdid jätkuvad Pärnu Kunstide maja ja Pärnu linna kontsertsaalides. Endla teatri sammassaalis on avatud õpilaste kunstitööde näitus.



Pärnu Kunstide maja sünnilugu loetakse 1. maist 1949, mil loodi Pärnu pioneeride maja. Vahepealsetel aastatel on huvialakool kandnud õpilasmaja ja huvialakeskus Kuma nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles