Kasuliku bakteri avastaja räägib mikroobidest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Mikelsaar.
Marika Mikelsaar. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kolmapäeval, 27. märtsil on Tartu ülikooli Pärnu kolledžis võimalus kuulata Marika Mikelsaare loengut “Mikroobid inimeste alatiste kaaslastena”.

Üritus toimub Pärnu noorte teaduskeskuse keskkonnateemalise loengusarja raames, mille eesmärgiks on pakkuda noortele laia spektriga keskkonnaalaseid põnevaid ja illustratiivseid loenguid, mis on heaks täienduseks gümnaasiumiastme õppekavale.

Marika Mikelsaar on Tartu ülikooli emeriitprofessor ja meditsiinilise biotehnoloogia erakorraline professor. Tema peamised uurimisvaldkonnad on kliiniline mikrobioloogia, inimese mikroobiökoloogia tervise ja haiguse korral ning probiootikumide toimemehhanismid ja arendus.

Mikelsaare enim avalikku tähelepanu pälvinud saavutus on patenteeritud probiootilise piimhappebakteri Lactobacillus fermentum ME-3 avastamine, mida tarvitatakse Dr Helluse piimatoodete sarjas. 2007. aastal pälvis ta selle eest Euroopa Liidu naisleiutajate ja -innovaatorite võrgustiku auhinna ja 2008. aastal ülemaailmse naisleiutajate ja -innovaatorite auhinna

Aprillis esineb loengusarjas Riin Tamm ja mais Mati Martin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles