Kuninga Teenrid õpetasid kavalust

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga tänava põhikooli näitetrupp osales seitsmendat korda "Savilinnu" festivalil.
Kuninga tänava põhikooli näitetrupp osales seitsmendat korda "Savilinnu" festivalil. Foto: Ege Juurikas

Tänasel puuetega laste kunstipäeval esitas Pärnu Kuninga tänava põhikooli näitetrupp Kuninga Teenrid erivajadustega lastele lavastust “Kavalus”, selle tükiga käidi üleeile Tartus teatrifestivalil “Savilind”.


“Kavalus” on kooliteemaline tükk, mille pani Jaan Sarapuu ainetel kokku trupi juhendaja Tiiu Teearu. Noored näitlejad mängisid lihtsaks ja arusaadavaks tõe, et tarkus tuleb raamatutest ja õppimisest.



Teearu kõrval aitasid näidendi lavale jõudmisele kaasa eripedagoogid Krista Juhanson ja Ege Juurikas ning muusikaõpetaja Reet Jürima.



“Savilind” on üle-eestiline puuetega laste teatrifestival, mis toimus tänavu 13. mail Tartu Sadamateatris juba seitsmendat aastat. Kuninga tänava lapsed on Teearu juhendamisel kõigil festivalidel kaasa löönud.



“Savilinnul” kohti ei jagata, küll aga eripreemiaid. Näitetrupp Kuninga Teenrid pälvis tänavu eripreemia parima ansamblitöö eest.



Tuleval neljapäeval mängivad lapsed kevadkontserdil “Kavalust” oma vanematele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles