Nädalavahetusel hulbivad Strandis paadid ja jääpangad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vetelpäästeõppus ujulas.
Vetelpäästeõppus ujulas. Foto: Ants Liigus

Laupäeva keskpäeval ootab Lääne päästekeskus huvilisi Pärnus hotelli Strand spaasse, kus basseinides saab proovida plastist jääpangale ronimist ja enese märjalt paati vinnamist.

Veepäeva kuivades töötubades räägivad päästjad, kuidas käituda suvises rannas, mida peab arvestama veekeskust külastades. Samuti räägivad oma tegemistest ja näitavad varustust surfarid, keda Pärnu lahel suviti sageli sõitmas näeb. Politsei- ja piirivalveameti esindaja selgitab ohutult veekogule minemist ja annab sellekohaseid nõuandeid.

Veepäeva korraldaja, Lääne päästekeskuse Pärnumaa ennetaja Katrin Zagorski rääkis, et igal aastal satub suur hulk inimesi traagiliselt lõppevatesse veeõnnetustesse, sest neil puuduvad teadmised ja oskus ohtu aimata. „Veepäeva mõte on tõsta inimeste teadlikkust vees varitsevatest ohtudest ja iga rannas käiv inimene võiks teada ujuma minemise põhitõdesid,“ lisas Zagorski.

Strandi spaasse tuleb kaasa võtta ujumisriided, vahetusjalanõud ja rätik, veepäev on osalejatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles