Taas saab kaevu rajamiseks toetust

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaev.
Kaev. Foto: Urmas Luik

Pärnu maavanem kuulutas eile maakonnas kuni 30. juunini taas avatuks hajaasustuse veeprogrammi, millest mullu sai riigi ja omavalitsuse tuge üle saja hajaasustuses asuva majapidamise Pärnumaal.


Tänavu saab hajaasustuses asuvates majapidamistes joogivee tagamiseks – puur- või salvkaevu ning torustiku puhastamiseks või rajamiseks – toetust taotleda hajaasustusega Audru, Häädemeeste, Kaisma, Kihnu, Koonga, Paikuse, Saarde, Sauga, Surju, Tahkuranna, Tori ja Vändra vallas. Sel aastal ei osale programmis Are, Varbla, Halinga ja Tõstamaa vald, põhjuseks enamasti pingeline eelarve.



Nii palju, kui vallad olid valmis programmi panustama, niisama palju saadi toetust riigilt. Sel aastal küsiti riigilt 1 720 000, samasuguse summa panevad vallad ja inimesed ise, kolme peale kokku 5 160 000 krooni.



Mullu panustasid omavalitsused veeprogrammi rohkem, 2 785 000 krooni, millest paarsada tuhat krooni jäi kasutamata. Ometi oli huvi toetuse vastu suur: esitati 225 taotlust, millest rahuldati 46 protsenti. Halinga vallas ainsana programm mullu ei käivitunudki.



Pärnu maavalitsuse planeeringunõunik Raine Viitas märkis, et taotlemise programmdokumenti on vahepeal veidi muudetud, kuid taotlemise põhimõte jäänud samaks. Põhieesmärk on tagada maaelanikele joogivesi.



Taotlejal peab olema endal võimalik välja käia vähemalt kolmandik summast, kuni kolmandiku annab vald ja niisama palju riik. Taotlused tuleb esitada vallavalitsusele.



Vallavalitsustes on programmi kohta infot jagama määratud kontaktisikud, Pärnu maavalitsuses on programmi kontaktisikuiks Raine Viitas ja Tiiu Pärn ning tervisekaitseinspektsiooni Pärnu tervisekaitsetalituses Reelika Tammai.



Kogu programmi informatsioon asub Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) veebiküljel

www.eas.ee

, samuti saab infot vallavalitsustest ja nende veebikülgedelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles