Reediku korruptsioonijuhtumis lükkus otsuse tegemine edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Reedik.
Arvo Reedik. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikohus pikendas ühe kuu võrra otsuse langetamist kunagise Pärnu vangla ja Viljandi noortevangla direktori ja praeguse Puiatu erikooli juhi Arvo Reediku korruptsioonijuhtumis.


Riigikohus määras neljapäeval Reediku korruptsiooniväärteo otsuse langetamise 22. juunile, ütles riigikohtu pressiesindaja Mailin Aasmäe.



Reedik ja tema esindaja vandeadvokaat Ants Nõmmik vaidlustasid riigikohtus talle kaitsepolitsei määratud 7020kroonise korruptsioonitrahvi ning taotlesid selle tühistamist ja menetluse lõpetamist.



Reedik ei ole rahul Tartu maakohtu mullu 26. novembri otsusega, millega ei rahuldatud tema kaebust kaitsepolitsei Lõuna-Eesti osakonna otsusele tema karistamise kohta korruptsioonivastase seaduse sätete järgi Viljandi vangla direktorina toimingupiirangu rikkumise eest.



Kaitsepolitsei uurimismaterjalide järgi seisnes Reediku rikkumine selles, et ta tegi mullu 4.-12. märtsini Viljandi vangla direktorina tehingu, millega vangla kasutusrendis olnud Škoda Octavia omandiõigus läks üle talle kui eraisikule ning seda vähemalt 65 000 krooni odavamalt sõiduki turuväärtusest.



Samuti heitis kaitsepolitsei Reedikule ette, et ta jättis vanglajuhina majanduslike huvide deklaratsioonis sama Škoda Octavia kajastamata.



Kohus nõustus täielikult kaitsepolitsei seisukohtadega, et Reediku tegevus vanglajuhina endale eraisikuna auto soetamisel ei olnud seaduslik ja korrektne.



Reedik viidi Pärnu vangla direktori ametikohalt Viljandi vangla juhiks justiitsministri käskkirjaga 2006. aasta 1. augustist ning vabastati sellelt ametikohalt seoses noortevangla sulgemisega mullu 30. aprillil.



Eelmise aasta suvel sai Reedikust Puiatu erikooli juht. Reedik oli sellele ametikohale ainus kandidaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles