Neljapäeval heisatakse Eesti lipud

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinimustvalge lipp.
Sinimustvalge lipp. Foto: Toomas Huik

Neljapäeval, 9. mail on Euroopa päeva puhul Eestis lipupäev. Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Eesti lipu võivad heisata kõik teisedki.

Euroopa päeva puhul heiskavad Eesti lipuga koos Euroopa Liidu lipu riigikogu, Vabariigi President, valitsus, riigikohus, riigikontroll, õiguskantsler, ministeeriumid, Eesti Pank, kaitseväe peastaap, maavalitsused ja omavalitsusorganid.

9. mail 1950. aastal tegi Prantsusmaa välisminister Robert Schumann ettepaneku ühendada Prantsusmaa, Saksamaa ja teiste Euroopa riikide söe- ja terasetootmine. Sellega sai alguse Euroopa liitumine ja 1985. aastal Milano tippkohtumisel otsustati 9. maid hakata tähistama Euroopa rahu ja ühtsuse päevana.

Lipud heisatakse hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippe ei langetata, tuleb need pimedal ajal valgustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles