Kohus lõpetas koera julmas kohtlemises süüdistatud naise kriminaalasja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marge Arumäe Pärnu maakohtu saalis.
Marge Arumäe Pärnu maakohtu saalis. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tallinna ringkonnakohus lõpetas täna oma määrusega koera julmas kohtlemises süüdistatud naise kriminaalasja.

Kohus tühistas Marge Arumäe (37) õigeksmõistmise ja lõpetas tema kriminaalasja, ütles ringkonnakohtu sekretär ERRi uudisteportaalile.

17. jaanuaril mõistis Pärnu maakohus Arumäe kogu süüdistuse ulatuses õigeks, kuna ei tuvastanud tema tegevuses kuriteokoosseisu. Prokurör sellega ei nõustunud ja viis asja ringkonnakohtusse.

Ringkonnakohtu otsuse saab vaidlustada 30 päeva jooksul riigikohtus, kuid selle arutusele võtmine seal pole garanteeritud.

Maakohus leidis jaanuaris küll, et Arumäe ei näidanud lemmiklooma pidajana üles koera suhtes vajalikku hoolsust, mis oli tingitud tema tähelepanematusest ja kohusetundetusest. Samas ei tulenenud ühestki kohtuistungil vahetult uuritud tõendist, et Arumäe oleks oma tegevusetusega pannud toime looma suhtes lubamatu teo julmal viisil.

Kohus asus seisukohale, et olenemata sellest, kas tegemist on kergemeelsuse või hooletuse vormis toime pandud teoga, ei ole ettevaatamatus karistusseadustiku koosseisuline tunnus ja seetõttu on Arumäe kriminaalvastutusele võtmine välistatud.

Prokurör nõudis kohtuvaidluses Arumäele tingimisi kuue kuu pikkust vangistust kolmeaastase katseajaga.

Arumäe ei ole end süüdi tunnistanud ja tema kaitsja leidis, et ta tuleks kogu süüdistuse ulatuses õigeksmõista kuriteokoosseisu puudumise tõttu tema tegevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles