Pärnumaa kalurid homsest enam räime püüda ei tohi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räimed.
Räimed. Foto: Ants Liigus

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder allkirjastas täna käskkirjad, millega peatab räimepüügi ja kastmõrdadega kalapüügi Liivi lahel Pärnu maakonna kaluri kalapüügilubade ning Kihnu ja Manilaiu saarte kaluri kalapüügilubade alusel, kuna rannapüügi räimekvoodid on täitumas.

Tänase seisuga on Pärnu maakonna kaluri kalapüügiloa alusel Liivi lahel püütud vähemalt 5383 tonni räime. Sellest vähemalt 4728 tonni on püütud Pärnu maakonna lubatud saagist ja vähemalt 655 tonni Kihnu ja Manija saare püsielanikele lubatud saagist, teatas põllumajandusministeerium.

Sellega on piirkonnale lubatud aastased saagid ammendunud vähemalt 90 protsendi ulatuses ja kalapüügiseaduse kohaselt tuleb püük peatada.

Kutselise kalapüügi peatamise käskkirjad avaldatakse Ametlikes Teadaannetes ja need avalikustatakse ka põllumajandusministeeriumi veebilehel ja edastatakse vastavatele erialaliitudele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles