Kihnu Virve pea kohal avanes langevari

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu Virve pärast langevarjuhüpet.
Kihnu Virve pärast langevarjuhüpet. Foto: Vaiko Edur/SA Kihnu Kultuuri Instituut

"Oleks mul üks lõuatäis närvi enne olnud, aga ... uks lahti, hüppad nagu kolksti! kohe ülevalt august alla," kostis Virve Kösteri hoogne hääl eile telefonis, kui ta rääkis eelmisel õhtul pärast kuut tehtud langevarjuhüppest Kuusiku lennuväljal.


Selle oma elu unistuse ütles Kihnu laulumeister välja hiljutises telesaates. Nüüd on ta oma 81 aastaga vanim, kes MTÜ Eesti Langevarjuklubi pressiesindaja Annika Arrase andmeil neil iial hüpanud.



"Virve tegi tandemhüppe ligi 3800 meetri kõrguselt ja maandus väga korrektselt, järgis kõiki õpetusi, tema instruktor Toomas Talts on teinud üle 1000 hüppe, seega Eestis kogenuim  aktiivselt hüppav eestlasest langevarjur," mainis Arras.



"Tuju oli nii vahva, sõit oli vahva üleval käimine, nii kõrgel pole ma enne olnud," seletas Virve, kes veerandtunnise lennu järel ligi minuti, instruktor "kõhtupidi küljes", taeva ja maa vahel vabalanges ja siis minutit viis punase langevarjukupli all tõelise tegijana õhus liugles.



Ema, nagu tema pereansambli liikmed Virvet kutsuvad, maalejõudmine andis julgust lapselastele Rainale ja Reenale, kes, ühel punane, teisel roheline kuppel pea kohal, paarkümmend minutit hiljem pilvede alt rohelisele muruväljakule maandusid.



"Oleme kõiki asju koos teinud, nüüd oli üks kõige ees ja kõik ühe jaoks, ainult Urve arvas, et tema tahab ilma karkudeta suvetuurile minna, ja jäi maha," rääkis Reena Laos.



"Elamus! Tõesti oli elamus!" lisas Raina Kiviselg, kes nagu Reena tegi kogenud instruktoriga oma esimese langevarjuhüppe.



Nüüd on särtsu täis Virvel mõttes järgmine plaan. "Igale poole ei saa, aga vaat vee all käiks ära küll, vaataks neid igasuguseid elukaid päris oma silmaga," avaldas ta.



Legendaarse Kihnu Virve langevarjuhüppesoovi täitumist toetasid Õhtuleht ja Kanal 2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles