Alates augustist võib Liivi lahel veel vähesel määral räime püüda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räimed. Foto on illustreeriv.
Räimed. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Alates augustist saavad Pärnu maakonna kalurid Liivi lahel taas räime püüda, keelatud on vaid kastmõrraga kalapüük.

Maikuus lõpetatud kalapüügi järel jäi vaba püügivõimalust Pärnu maakonna aastase lubatud saagi arvelt veel 315,5 tonni. Möödunud perioodide statistikale toetudes otsustas põllumajandusministeerium lubada väheefektiivsete püügivahenditega räimepüüki kuni aasta lõpuni.

Luba kehtib Pärnu maakonna kaluri kalapüügiloa alusel, sealhulgas Kihnu ja Manija saarte püsielanike kaluri kalapüügiloa alusel.

Peamine räimepüügi vahend on kastmõrd, millega püütakse 95–98 protsenti räimesaagist. Arvestades, et kastmõrra kasutamise korral püütakse räime suures koguses ja räime ei ole üldjuhul võimalik kastmõrrast elujõulisena vabastada, siis kastmõrra kasutamist räimepüügil selle aasta teises pooles ei lubata.

Kokku oli Eesti räime tänavune püügivõimalus Liivi lahel 14 120 tonni, sellest Pärnu maakonnale oli eraldatud 5253 tonni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles