Kihnu Veeteede kasum kasvas mullu ligi kaks korda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Amalie Kihnu sadamas.
Parvlaev Amalie Kihnu sadamas. Foto: Henn Soodla

Eesti väikesaarte vahelist laevatransporti korraldava AS Kihnu Veeteede puhaskasum oli 2008. aastal 5,4 miljonit krooni, aasta varem sai firma 2,6 miljonit krooni kasumit.


Ettevõtte äritulud ulatusid 2008. aastal 7,2 miljoni kroonini, suurenedes aastaga 22 protsendi võrra, selgub firma majandusaasta aruandest.



Kihnu Veeteede hinnangul avaldasid majandustulemustele positiivset mõju aastaringne navigatsiooniperiood kõigil laevaliinidel, reiside arvu kasv Munalaiu-Kihnu liinil ja piletihindade diferentseerimine.



2008. aastal teenindas ettevõte kokku 108 069 reisijat ja 28 899 sõidukit. Mõlemal juhul on võrreldes 2007. aastaga tegemist 10protsendise kasvuga.



Ettevõttes töötas mullu aruande põhjal keskmiselt 23 inimest, kellele maksti palkadeks kokku 7,1 miljonit krooni. Töötajate palgakulu kasvas aastaga 22 protsenti.



Juhatusele maksti aruandeperioodil tasu ligi pool miljonit krooni.



2008. aastal moodustasid investeeringud põhivara soetamisse 2,4 miljonit krooni. 2007. aastal oli investeeringute maht 2,7 miljonit krooni.



Kihnu Veeteede jaotamata kasum oli 2008. aasta lõpu seisuga ligi 10 miljonit krooni.



Kihnu Veeteed opereeris eelmisel aastal Pärnu-Kihnu, Munalaiu-Kihnu, Munalaiu-Manilaiu ja Sviby-Rohuküla laevaliinil. 2009. aastal alustas ettevõte opereerimist Ruhnu-Munalaiu ja Laaksaare-Piirissaare liinil.



Ettevõtte omanikud on AS Transcom, AS Kihnurand, OÜ Kentarius ja Priit Haller. Transcomi omanik on Rein Kilk, kes kuulub Kihnu Veeteede nõukokku.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles