Jõustruktuurid vahetavad Pärnus asukohta

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne kaitseringkond kolib Pärnus piirivalve praegusele kinnistule lennuvälja juures.
Lääne kaitseringkond kolib Pärnus piirivalve praegusele kinnistule lennuvälja juures. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kaitse- ja siseministeerium vahetavad Pärnus maid ja maju, sest sõjaväelinnaku kinnistust saab tulevase politsei, piirivalve ja migratsiooniameti kohaliku ühendasutuse peakorter, Lääne kaitseringkond aga kolib piirivalve praegusele kinnistule.


Kaitseringkonna Tammsaare puiestee sõjaväelinnaku kohta on juba aastaid tagasi öeldud, et see pole kaitseväele sobiv paik, sest areneda pole kuhugi. See oli peamine põhjus, miks jalaväepataljon lõpetas ja ajateenijaid seal enam pole. Linnakus on sajandivanuseid tõsist remonti vajavaid hooneid, aga ka hiljuti renoveeritud suur kasarmuhoone ja päris uus ambulantsi tarvis ehitatud maja, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Nüüd on kokku lepitud kinnistute vahetus, mis annab paremad arenguvõimalused nii kaitse- kui siseministeeriumi allasutustele.

Kaitseministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Martin Jaško ütles, et praegu valmistatakse ette vastavaid käskkirju ja valitsusse peaks küsimus jõudma aasta teises pooles. Pärast seda võiksid ametiasustused kolimisega pihta hakata.

Lääne kaitseringkonna ülema ülesandeid täitev Kaupo Kuningas ütles, et piirivalve praegune asupaik on kaitseringkonnale väga sobiv, sest ruumidki on korras.

Et kaitsevägi Pärnus nüüd kunagise sõjaväelennuvälja äärde kolib, on samm, mida kaaluti juba üheksakümnendate alguses. Siis otsustati asuda siiski ligi sajandivanusesse sõjaväelinnakusse Tammsaare puiestee ääres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles