Ilmajaam hoiatab kuumalaine eest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand.
Pärnu rand. Foto: Urmas Luik

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi (EMHI) teatel on lähemail päevil oodata kohati õhutemperatuuri tõusu üle 25 kraadi.


Õhutemperatuuri tõus suvekuudel üle 25 kraadi sunnib inimest ja teda ümbritsevat keskkonda muutustega kohanema.

Talutavate temperatuuride vahemik sõltub inimese vanusest, organismi seisukorrast, aktiivsusest ja riietusest ning samuti väliskeskkonna teguritest, millest olulisimad on õhuniiskus, tuule kiirus ja päikesepaiste intensiivsus, seisab EMHI veebilehel.

Palavate ilmadega tuleb eelkõige kroonilisi haigusi, nt kõrgvererõhutõbe ja südamehaigusi põdevatel inimestel olla ettevaatlik – sageneda võivad südameatakid, tõuseb vererõhk.

Kuumus ohustab veel kuni nelja-aastasi lapsi ja üle 65aastasi täiskasvanuid, samuti ülekaalulisi.

Kuid kuumus võib kurnav olla tervetele inimestelegi, eriti juhul, kui kuuma käes on vaja teha füüsiliselt pingutavat tööd.

EMHI hakkab oma veebilehele paigutama hoiatusi, mis aitavad juhtida tähelepanu, kui on oodata õhutemperatuuri tõusu üle 25 kraadi.

Samuti juhib EMHI tähelepanu sellele, et oma töid ja tegemisi paremini kavandada, on tervisekaitseinspektsiooni veebilehel www.tervisekaitse.ee soovitused kuuma ilmaga toimetulekuks.

Peale selle võib lugeda artiklit kõrgest õhutemperatuurist, tutvuda kiirabi nõuannetega ja jälgida kuumaindeksit EMHI veebilehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles