Laiksaarde plaanitakse vähikasvandust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laiksaare-Tõitoja tee äärde Sassi tehisjärve plaanitakse vähikasvandust.
Laiksaare-Tõitoja tee äärde Sassi tehisjärve plaanitakse vähikasvandust. Foto: Henn Soodla

Laiksaare küla jääb Liivi lahe rannikut Lõuna-Eestiga ühendava lühima tee äärde, sestap on toetamist väärt arendajate mõte rajada sinnakanti vähikasvandus ja panna rõhku turismile.


Häädemeeste-Tõitoja tee ääres kerkivad Sassi tehisjärve laiendamisest kruusakuhilad ja valitseb vaikus. Veekogu jääb kahele kinnistule, Aleksandri ja Tomsoni maatükile, mille omanikud maakonna esimese vähikasvanduse rajamise plaane peavadki, kuigi ümbruskonna elanike umbusk kavandatavasse nende hoogu pidurdas.



“Tahame populariseerida Eesti jõevähki, 200 000 vähki vähemalt peaks siin kodu leidma ja tööd saama kaks inimest,” selgitab ettevõtlusplaaniga seotud Raivo Kuusemets.



Sellest laupäevast, 1. augustist algab riigis kuu aega kestev vähipüügihooaeg. Paraku on tänavu see tegevus täielikult keelatud Pärnu, Ida-Viru, Järva, Lääne ja Rapla maakonnas ning piiratud Saare- ja Harjumaal. Saarde valda Sassi tehisjärve kavandatav vähikasvandus leevendaks koorikloomadega maiustada soovijate isu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles