Neljapäeval võib tutvuda kolme häärberiga

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa keskkool, mis asub restaureeritud Tõstamaa mõisas.
Tõstamaa keskkool, mis asub restaureeritud Tõstamaa mõisas. Foto: Henn Soodla

Ülehomme jätkub külastusmäng “Unustatud mõisad”, Pärnumaal saavad huvilised  tutvuda Tõstamaa, Võidula ja Voltveti mõisaga.


Voltveti (Tihemetsa) mõis liitus külastusmänguga sel aastal, homme igal täistunnil saab teejuhiga teha häärberis jalutuskäigu, külastada näitusi. 11-16 avatud töötoas võib õppida pärlitikandis ehete valmistamist.



Võidula mõisas on avatud küla ajalugu kajastav fotonäitus ja maalinäitus “Põlvest põlve”, kell 18 algab klaverikontsert, esinevad Diana Liiv ja Katrin Allman.



Tõstamaa mõisas on igal täistunnil teaberohke jalutuskäik teejuhi saatel, saab vaadata näitust ja jalutada mõisa ümbritsevas pargis.



Mõisad on avatud külastuspäeval 10-18.40, üle riigi on liitunud “Unustatud mõisate” külastusmänguga 30 mõisat. Vähemalt 10 mõisa külastanute ja osalejaraamatusse templid kogunud võivad saata 24. augustiks raamatu viimase lehe täidetuna Viljandimaa arenduskeskusesse, kus toimub loosimine. Loosi lähevad kutsed sügisel ühes Eestimaa mõisas toimuvale teatrietendusele.



Tänavu 13. juunil alanud külastusmängu viimane, kuues päev on üle riigi 8. augustil.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles