Pärnu Suursepa Arenduse kinnistute müük nurjus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur-Sepa 13 kinnistul asub veetorn.
Suur-Sepa 13 kinnistul asub veetorn. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Ettevõtjate Elmar Lepa ja Hans H. Luige loodud ja märtsis pankrotistunud Pärnu veetorni arendusettevõtte aktsiaseltsi Suursepa Arendus kahe kinnistu enampakkumine 7,75 miljoni kroonise alghinnaga nurjus.


Kinnistute ostuks ei tulnud eilseks tähtajaks ühtegi pakkumist, ütles ettevõtte pankrotihaldur BNSile. "Kui homme (täna - toim) peaks mõni pakkumine tulema, võtame selle ilmselt arvesse," lisas haldur. Eelmisel enampakkumisel oli kahe kinnistu hind kokku 11 miljonit krooni.



Kaheksa miljoni krooni asemel oli viimasel enampakkumisel kuue miljoni kroonise alghinnaga müügis Pärnu keskturu lähedal Suur-Sepa 13a paiknev 811 ruutmeetri suurune kinnistu koos veetorni hoonega.



Samuti oli müügis ettevõttele kuuluv kinnistu Pärnus aadressil Väike-Kuke 7, kus asub poolteisekorruseline elamu pindalaga 126,2 ruutmeetrit. Kinnistu alghinnaks oli varasema kolme miljoni krooni asemel 1,75 miljonit krooni.



Varem avaldatud info kohaselt oli Lepal plaanis veetornist elamu ehitada ning Luigega koos loodi selleks firma. Hiljem süüdistas Luik, et Lepp on temalt arendamiseks laenatud raha kasutanud oma Lepa Kaubakeskuse tarbeks, ning nõudis summat tagasi.



Osalised kokkuleppele ei jõudnud ning Luik nõudis Lepa Kaubakeskuse pankrotti, mille kohus välja kuulutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles