Kaevetööde käigus leiti suurtükimürsk

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti demineerija. Illustreeriv foto.
Päästeameti demineerija. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

Eile leiti Pärnust Merimetsa tänavalt kaevetööde käigus tõenäoliselt Teisest maailmasõjast pärit suurtükimürsk, mille demineerijad kahjutuks tegid.


Päästeameti pressiesindaja sõnul asus mürsk Merimetsa tänaval eramaja juures, kus tehti ehitustöid ja kaevates leiti 12sentimeetrise läbimõõduga lõhkekeha moodi ese. Inimesed teatasid leiust häirekeskusele, demineerijad toimetasid mürsu ohutusse kohta ja tegid kahjutuks.



Pressiesindaja kinnitusel tuleb enim lõhkekehasid välja kevadel maa sulamise ajal ja suvel, kui inimesed viibivad rohkem looduses, samuti avastatakse neid ehitustöödelt. Tänavu on üle Eesti kahjutuks tehtud enam kui tuhat sõjaaegset lõhkekeha.



Päästeamet toonitas, et leides kahtlase eseme, ei tohi seda kindlasti torkima hakata, vaid peab helistama numbril 112 ja võimalikult täpselt kirjeldama, mis leiti ja kus see asub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles