Pärnu linnavalitsus asutas väärteoasjade infosüsteemi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Montaaž Lennart Rikk

Pärnu munitsipaalpolitseinike tähelepanu alla sattunud kodanikud peavad arvestama sellega, et nende nimi jääb igaveseks Pärnu väärteoasjade infosüsteemi.


Täna asutas linnavalitsus väärteoasjade infosüsteemi, kinnitas registri pidamise põhimääruse ja väärteoasjade registreerimise korra.



“Seadus nõuab sellist asja. Nüüd näevad munitsipaalpolitsei inspektorid majasiseselt, kes mida on menetlenud. Kogu eesmärgiks on menetlusprotsesside kirjeldamine,” rääkis abilinnapea Simmo Saar.



Linnasekretär Tiina Rohti sõnul oli ka varem selline register olemas, kuid ta polnud andmekaitseinspektsioonis registreeritud. Uus register vastab kõigile seaduse nõuetele.



Infosüsteem on piiratud juurdepääsuga. Roht kinnitas, et igasse andmekogusse sisenejast jääb jälg ja hiljem on võimalik huvi tunda, miks keegi midagi vaatas.



Saar selgitas, et munitsipaalpolitsei inspektorid on oma otsustes vabad ja isegi munitsipaalpolitsei direktoril pole õigust nende töösse sekkuda. Linnapea Mart Viisitamm ning abilinnapead Simmo Saar ja Jane Mets kinnitasid, et seni pole nad väärtegude registri vastu huvi tundnud.



Linnavalitsuse väärteoasjade infosüsteemist edastatakse andmed karistusregistrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles