Metsiste häirimine viis Edelaraudtee riigikohtusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsis.
Metsis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Edelaraudtee Infrastruktuuri AS vaidlustas riigikohtus otsuse, millega ettevõtet trahviti metsise püsielupaiga häirimise eest 20 000 krooni suuruse trahviga.


Eelmise aasta alguses korraldas ettevõte Pärnu-Mõisaküla raudtee lammutustöid Sigaste-Surju lõigul, kus asub aga metsise püsielupaiga piirangu- ja sihtkaitsevöönd.



Edelaraudtee vaidlustas saadud trahvi esmalt Pärnu maakohtus, kus see jäi aga jõusse. Seepeale viis Edelaraudtee vaidluse keskkonnainspektsiooniga riigikohtusse, vahendas

ERRi uudisteportaal

.



"Metsise püsielupaiga ümber tekkinud segaduse põhjustas Pärnumaa keskkonnateenistus, kes jättis looduskaitseseadusega talle pandud kohustused täitmata," ütles ERRi uudisteportaalile Edelaraudtee Infrastruktuuri juht Rain Kaarjas.



Kaarjase sõnul taotles Edelaraudtee raudteeinspektsioonilt Pärnu-Mõisaküla raudteetrassi lammutusluba juba 2004. aasta detsembris ning see luba väljastati 2007. aasta detsembris.



"Lammutusloa menetlemise käigus küsis raudteeinspektsioon arvamusi kõigilt asjassepuutuvatelt pooltelt, teiste hulgas ka Pärnumaa keskkonnateenistuselt," nentis Kaarjas.



Kaarjase kinnitusel sai Edelaraudtee Infrastruktuuri AS lammutusloa seaduslikel alustel ning lammutuslepingu allkirjastamise ajal puudus ettevõttel teave metsise püsielupaigast tulenevate looduskaitseliste piirangute kohta.



Pärnumaa keskkonnateenistuse juht Toomas Padjus teatas ettevõttele lammutusalal olevatest piirangutest lihtkirjaga mullu 31. jaanuaril ning kiri jõudis ettevõtteni mõni päev hiljem. Samas ei vastanud kiri Kaarjase kinnitusel looduskaitseseaduses toodud teate üleandmise nõuetele.



Maakohus pidas keskkonnateenistuse juhi saadetud kirja siiski piisavaks teavitamiseks ning jättis seetõttu Edelaraudteele määratud trahvi jõusse.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles