Pärnu võimukoalitsioon taunis ERRi valimissaadete erapoolikust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised.
Valimised. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu linnapea Mart Viisitamm ja abilinnapea Jane Mets avaldasid Pärnu koalitsioonierakondade nimel rahulolematust Rahvusringhäälingu valimiseelsete saadete osas, nõudes võrdset eetriaega kõigile erakondadele ja valimisliitudele.


Viisitamm ja Mets süüdistasid Rahvusringhäälingut, et Vikerraadio eilses "Reporteritunnis", kus räägiti  peamiselt Pärnu teemadest ja omavalitsuste võimekusest ning toimetulekust, oli saate külaliseks kohalikus elus aktiivsete inimeste kõrval ka Pärnu maavanem Toomas Kivimägi, kes kandideerib eelseisvatel valimistel omanimelises valimisnimekirjas Pärnu linnapeaks.



„Sellise valikuga rikub ERR nii meedia eetikat kui aitab teadlikult kaasa ühe inimese esiletõstmisele teiste linnapeakandidaatide kõrval," märkisid Pärnu kahe võimuerakonna juhid. "Oleme seisukohal, et riiklik ringhääling peaks linnapeakandidaatidele andma valimiste eel võrdselt eetriaega. Seda enam, et jutuks on Pärnu linna toimetulek."



Pärnu linnapea Mart Viisitamme sõnutsi loodab ta, et tegu oli saatejuhtide prohmakaga, kes võib-olla ei teadnud, et maavanem Kivimägi ka linnapeaks kandideerib.



"Seda enam ootame, et Vikerraadio mõnes eelseisvas "Reporteritunnis" saavad niisama palju eetriaega teiste erakondade ja valimisliitude liidrid, näiteks Sven Sildnik," ütles Viisitamm. "Kivimägi, Helme, Sildnik ja Madisson on praegu Pärnus võrdsel tasemel poliitikud, kelle kõigi suust oleks huvitav kuulda kommentaare linna arenguküsimuste osas. Unustada ei tohiks ka erakondi ja üksikkandidaate, sest tegu on siiski puhtalt valimiseelse debatiga."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles