Reformierakond peab tulemusi Pärnus ootuspärasteks

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Reformierakonna Pärnu poliitikute hinnangul liiguvad nad eelmiste valimistega samas tempos ja tulemus on ootuspärane.


„Loodame ikka koalitsiooni,“ lausus erakonna Pärnu liider Jane Mets. „Vaja on kohe tööle asuda, mitte oodata, millal seadusi muudetakse.“



Tavaks on, et valimiste võitja teeb teistele ettepaneku koalitsiooni moodustamiseks. Kivimägi valimisliit, IRL ja sotsid saaksid hääled praegu ka ilma reformierakondlasteta kokku, iseasi, kas see on nende eesmärk.



Metsa sõnul algavad koalitsiooniläbirääkimised tõenäoliselt juba öösel ja Reformierakond on valmis neil osalema. „Ootame külla. Meil on internet ja suur saal,“ kutsus endine linnapea Väino Hallikmägi.



Mets rääkis, et eelnevalt on võimuliidu moodustamise teemal kõigiga juttu olnud, aga kokkuleppeid pole kellegagi.



Reformierakondlased prognoosivad, et Kivimägi valimisliidu koht võib halveneda ja keskerakondlaste positsioon paraneda, kuid see ei muuda üldisi proportsioone. Traditsiooniliselt on parempoolsetel rohkem e-hääletajaid ja Keskerakonna valija käib ise valimisjaoskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles