Kivimägi valimisliit võtab mõlemad võtmekohad

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koalitsiooniläbirääkimistel visandatakse kõige olulisemad tulevikukavatsused.
Koalitsiooniläbirääkimistel visandatakse kõige olulisemad tulevikukavatsused. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavolikogus 14 liikmega esindatud Toomas Kivimägi valimisliit saab uues võimuliidus nii linnapea kui volikogu esimehe koha, kolm volikogu aseesimehe tooli jäävad koalitsioonipartneritele.


Eile maavalitsuse majas läbi rääkinud Kivimägi valimisliidu, Reformierakonna, IRLi ja sotside esindajad leppisid kokku, et Kivimägi valimisliit haarab mõlemad Pärnu kõige tähtsamad ametipostid. Linnapeaks hakkab Toomas Kivimägi, volikogu esimehe nime ei soovinud erakonna volikogu esimehe kandidaat Cardo Remmel veel avalikustada.



Abilinnapead on Mets ja Akkermann


"Meie valimisliidu liikmed ei taha sellistest asjadest esmalt ajalehest lugeda," põhjendas Remmel. Valimisliit koguneb täna õhtul ja pärast seda avalikustatakse nii volikogu esimehe kui ühe abilinnapea nimi.



Abilinnapeade vastutusalad jagasid võimuliidu partnerid veidi ümber.



Linnamajanduse ja planeeringute eest hakkab vastutama keegi Kivimägi valimisliidust. Hariduse, kultuuri ja sotsiaalvaldkonna abilinnapeaks saab Jane Mets Reformierakonnast. Rahanduse abilinnapea toolile istub Annely Akkermann IRList.



IRLi volikogu aseesimehe kandidaat on Jüri Kask, Reformierakonna volikogu aseesimehe kandidaat Väino Hallikmägi ja sotside volikogu aseesimehe kandidaat Epp Klooster.



Küsimusele, miks ei järgitud tava jätta üks aseesimehe kohtadest opositsioonile, vastas Remmel: "Seda tava on kord järgitud, kord mitte. Seekord jätsime opositsioonile revisjonikomisjoni esimehe koha."



Komisjonide esimeeste kohti ei jõudnud võimuliit eile veel arutada, ent tõenäoliselt kirjutatakse koalitsioonileppesse nendegi jaotus. Koalitsiooninõukogu esimees tuleb Kivimägi valimisliidust.



Pärnu linna järgmise aasta eelarve projektist kärpis uus võimuliit linnavalitsuse ja tema allasutuste tegevuskulude arvelt veel kümme miljonit. Alles jäänud 20 miljoni krooni suuruse defitsiidiga hakkab tegelema linnavalitsus.



Maksimaalselt kasutatakse euroraha


Koalitsioonileping on kavas allkirjastada kolmapäeval. Kokku on lepitud põhimõtetes, et kõikidel valitsemisaastatel peab eelarve olema tasakaalus ja maksimaalselt tuleb kasutada euroraha.



Konkreetsetest investeeringutest nimetasid läbirääkijad üksnes Koidula kooli spordikompleksi remonti ja Jaansoni raja kas lõpuni või vähemalt poole peale ehitamist. Uue silla asukohavaliku tahab uus võimuliit uuesti läbi kaaluda.



"Aastatel 2010-2011 on väga vähe võimalik ära teha," tõdes Olavi Post IRList.



Täna hakatakse taas rääkima objektidest, mida lähema nelja aasta jooksul siiski ära loodetakse teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles