Kivimägi: Pärnu rahaline olukord osutus arvatust hullemaks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnapea kandidaadi Toomas Kivimägi sõnul osutus linna rahanduslik olukord kaks korda hullemaks, kui ta enne kohalikke valimisi arvas.


"Defitsiit, mis järgmisel aastal tuleks katta, on lausa suurusjärgus 150 miljonit krooni," ütles Kivimägi ERRi raadiouudistele.



Sellest tulenevalt on koalitsioonipartnerite vahel olnud eri seisukohti, kui jõuline kärbe kohe teha. Enim vaidlusi tekitas Kivimägi sõnade järgi, kas jätta lasteaiaõpetajate palgad kooliõpetajatega samale tasemele või mitte. Üldine hoiak on Kivimägi kinnitusel siiski, et lasteaiaõpetajate palku kärpima ei hakata.



Pärnus oli esialgu plaanis allkirjastada koalitsioonilepe täna, kuid see lükkus edasi. Kivimägi selgitusel on olnud töömaht arvatust suurem ja tema ütlust mööda planeeritakse leppele alla kirjutada homme hommikul.



Toomas Kivimägi valimisliit esitas Pärnu linnavolikogu esimehe kandidaadi kohale Cardo Remmeli ja koalitsiooni iga osaline saab ühe aseesimehe koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles