Omavalitsused saavad tasandusfondist lisaraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halinga valla lipp.
Halinga valla lipp. Foto: Riigikantselei

Rahandusministeerium saatis kooskõlastusringile määruse muutmise eelnõu, mis jaotab tasandusfondist 44 omavalitsuse vahel tulubaasi stabiliseerimiseks 27,7 miljonit krooni.


Pärnumaalt on suuremate toetusesaajate hulgas eelnõu järgi Halinga vald.



Peale selle saavad 150 omavalitsust kokku 14,3 miljonit krooni järjekordse osana toimetulekutoetuse vahendite jaotusest, teatas rahandusministeerium.



Omavalitsuste tulubaasi stabiliseerimise meetme eesmärk on tagada, et omavalitsuse tulubaas ei väheneks möödunud aastaga võrreldes rohkem kui 16,7 protsenti.



Tulubaasi vähenemise arvestamisel võeti aluseks tulumaksu, maamaksu, tasandusfondi ja ressursimaksu laekumised. Kolme kvartali tulemuste põhjal on selliseid omavalitsusi 44.



Toimetulekutoetuse lisavahendeid saavad omavalitsused, millele varem eraldatud vahenditest ei pruugi kulude tegemiseks piisata.



Tänavu kolme kvartaliga on omavalitsustel toimetulekutoetuste maksmiseks kulunud 124 miljonit krooni, mis on 85 protsenti rohkem kui 2008. aasta samal perioodil. Neljandas kvartalis on rahandusministeeriumi andmeil oodata väljamaksete veelgi kiiremat kasvu.



Toimetulekutoetuse vahendeid on 2009. aastal jaotatud omavalitsustele kokku kolmel korral, eelnõuga tehtav jaotus on neljas ja viimane lisajaotus. Koos praeguse eelnõuga on omavalitsustele 2009. aastal toimetulekutoetuste maksmiseks kasutada kokku 218,6 miljonit krooni.



Eestis on 226 kohalikku omavalitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles