Saksa tehnoloogiakool ehitab üles euroopalikku harjutusfirmat

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Saksa tehnoloogiakooli väisasid kolleegid Austriast ja Saksamaalt.
Pärnu Saksa tehnoloogiakooli väisasid kolleegid Austriast ja Saksamaalt. Foto: Pärnu Saksa tehnoloogiakool

Eestis euroopalikku raamatupidamissüsteemi arendav Pärnu Saksa tehnoloogiakool ehitab üles siinset esimest raamatupidamise harjutusfirmat ja loob Eesti harjutusfirmade keskuse.


“Pärnu Saksa tehnoloogiakooli eelmisel nädalal külastanud Austria ja Saksamaa koolijuhid leidsid, et siinsetel õpilastel puudub võimalus harjutada ettevõtlusõpetuse ja raamatupidamisõpingute raames pangaülekandeid ja maksete tegemist,” rääkis projekti juht, Saksa tehnoloogiakooli direktor Indrek Alekõrs.



Erinevalt Eestist pakub näiteks Bank Austria spetsiaalset linki registreeritud harjutusfirmadele. “Ülekandemehhanism on tõeline, kuid ainult arvuline ja rahalise katteta,” selgitas Alekõrs. “Nii saab “tasuda” n-ö ostetud toodete eest, teha töötasu ülekandeid ja muud sellist.”



Sama on maksuametiga. See suhtlemine saab selgeks juba õpingute käigus, õpetab ja harjutab õppureid töötasu ja maksude arveldustega ning näitab ettevõtluse tegelikku olemust juba enne tööleasumist.



Leonardo da Vinci uuendussiirdega tuuakse Eestisse raamatupidamise harjutusfirmade euroopalik meede. Et projekti koordinaator Pärnu Saksa tehnoloogiakool loob Eesti esimese raamatupidamise harjutusfirma ja Eesti harjutusfirmade keskuse, volitasid partnerid tehnoloogiakooli tegema e-süsteemidel põhinevad toetusmehhanismide loomise taotlused ministeeriumidele ja pankadele.



Siirdeprotsess kestab poolteist aastat ja läheb maksma üle kahe miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles