Halinga valla aasta isa on Mait Lehtsalu

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halinga valla aasta isa on Mait Lehtsalu.
Halinga valla aasta isa on Mait Lehtsalu. Foto: www.halingavald.ee

Pühapäeval Pärnu-Jaagupi rahvamajas toimunud isadepäeva kontserdil-aktusel kuulutati välja Halinga valla aasta isa, kelleks sai ettevõtja Mait Lehtsalu.


Lehtsalu on 35 abieluaasta jooksul üles kasvatanud viis last, neist ühe kasulapsena ja tal on kaks lapselast. Lapsed on juba suureks kasvanud, õppivad kõrgkoolis või teevad omandatud erialal tööd.



OÜ Velmeti osaniku ja juhatajana on Lehtsalu paljude piirkonna inimeste tööandja. Suure kollektiivi juhatajana on teda iseloomustatud kui abivalmis ja konkreetset juhti, kes ei karda kätt tööle külge panna.



Lehtsalu on andnud panuse kultuuriürituste korraldamisse. 1963. aastast mängib ta Halinga puhkpilliorkestris ja aastate jooksul on temast saanud Halinga puhkpilli hing, kes on nakatanud muusikapisikuga lapsigi. Poeg Mart ja kasupoeg Indrek mängivad bändis Square.



Peale pillimängu on Lehtsalu osa võtnud näitemängudest, osalenud mälumängudes ja harrastanud jalgrattasõitu.



Lehtsalu esitasid aasta isa kandidaadiks Halinga puhkpilliorkester, OÜ Velmeti kollektiiv ja mitu peret. Aasta isa valimise komisjoni kuulusid vallavanem Ülle Vapper, valla haridusnõunik Tiia Kallastu, Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi huvijuht Anne Alus, gümnasist Külli Reiser ja mullune aasta isa Kaido Eriste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles