Keskerakond toetas Kivimägi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänasel volikogu istungil kinnitati Toomas Kivimägi 29 poolthäälega Pärnu uueks linnapeaks.
Tänasel volikogu istungil kinnitati Toomas Kivimägi 29 poolthäälega Pärnu uueks linnapeaks. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Iga neljanda Pärnu valija usalduse võitnud endine maavanem Toomas Kivimägi valiti täna Pärnu linnapeaks, peale koalitsiooni hääletas tema poolt enamik opositsioonilise Keskerakonna liikmeid.


“Ma armastan teid, pärnakad,” ütles Kivimägi oma tänukõnes. Uus linnapea pidas suureks väljakutseks kirjutada oma nimi kunagiste linnapeade Oscar Alexander Brackmanni ja Oskar Kase kõrvale, sest tema hinnangul pole viimastel aastatel Pärnu linna just nende vaimus juhitud.



Kui tavaliselt paneb lahkuv linnapea uuele ametiketi kaela, siis seekord ulatas eelmine linnapea Mart Viisitamm ametiketi karbi Kivimägile kinniselt ja Kivimägi jättis ametiketi kaela panemata. “Selline oli Kivimägi soov,” põhjendas Viisitamm ametiketi kinniselt üleandmist.



Kivimägi sõnas, et praegu on linna rahaasjad liiga halvad, et ametiketti pidulikult kaela riputada. “Hansapäevadel kannan,” lubas ta.



Et Kivimägi poolt hääletas valimistel 5336 inimest 19 804 valimistest osa võtnud pärnakast, otsustas opositsiooni jäänud Keskerakond Viisitamme ettepanekul Kivimägi poolt hääletada. “Miks ma peaks üle 5000 pärnaka vastu hääletama?” küsis Viisitamm. Tema teada toetasid Kivimägi linnapeaks saamist kõik keskerakondlased, kust üks vastuhääl tuli, Viisitamm ei teadnud.



Opositsiooni lepituskatsetele vaatamata otsustas volikogu lahkuvale linnavalitsusele ainult ühe tööpäeva ulatuses kompensatsiooni maksta, ehkki seadus lubanuks ühe kuni kolme kuupalga suurust kompensatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles