Pärnus röövleid püüda aidanud naine sai aumärgi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikujulguse aumärk.
Kodanikujulguse aumärk. Foto: Toomas Huik/ Postimees

Justiitsminister Rein Lang andis täna viiele vaprale kodanikule üle kodanikujulguse aumärgid, mis on tunnustus kurjategijate tabamise või sellele kaasaaitamise eest.


Teiste seas pälvis aumärgi Aino Kangur, kes aitas oma kartmatu tegutsemisega politseil leida kurjategijad, kes proovisid Pärnus hilisõhtusel ajal röövida naiselt käekotti.



14. jaanuari hilisõhtul nägi Aino Kangur, kuidas kaks nooremapoolset meest röövisid Pärnus naist. Just siis, kui röövlid haarasid ohvrist kinni ja hakkasid ära tõmbama tema käekotti, sekkus Aino Kangur. Ta võttis röövlitest kinni ega lasknud neil kotti ära võtta.



Kuigi Aino Kanguril ei õnnestunud röövleid üksi kinni hoida, pillas üks ründaja maha oma mobiiltelefoni. Samuti suutis ta politseile kirjeldada autot, millega röövlid põgenesid. Tänu Aino Kanguri antud asitõenditele ja ütlustele õnnestus politseil röövlid tabada.



Kuuendat aastat väljaantava aumärgi said seekord veel Svetlana Pritulina, Jaak Madismäe, Raivo Reinumäe ja Raimo Karjus. Julgete kodanike seiklustest saate lähemalt lugeda

siin

.



Oma kõnes tänas Lang julgeid kodanikke ja avaldas rõõmu, et selliseid inimesi Eestis leidub. „Riik ei saa ega peagi panema politseinikku igale tänavanurgale. See ongi demokraatia tunnus, et korra tagamisse panustavad ka inimesed ise,“ ütles Lang.



„Loodan, et sel aastal võtab riigikogu vastu korrakaitseseaduse, mis loob võimaluse kaasata riigi korra ja turvalisuse tagamisse kodanikeühendusi,“ sõnas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles