Pärnus astub kohtupinki Voitka-venna advokaat

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Alp.
Toomas Alp. Foto: Liis Treimann

Pärnu maakohtus algab järgmisel nädalal kohtuprotsess vandeadvokaat Toomas Alpi üle, kes süüdistuse järgi mahitas oma alaealist klienti valetamisele.


Lääne ringkonnaprokurör Sirje Hunt süüdistab Alpi (44) oma kliendi valekaebuse esitamisele ja valeütluste andmisele kallutamises, ütles ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja ERRi uudisteportaalile.



Süüdistuse kohaselt kihutas muu hulgas kuulsat metsavenda Ülo Voitkat kohtus kaitsnud Viljandi advokaat Alp oma alaealise kaitsealuse venna Vladimiri osalusel 2006. aasta suvel Viljandis noorukit esitama teadvalt valekaebust politseiniku käitumise kohta ülekuulamisel.



Valekaebuse eesmärk oli panna kahtluse alla oma kaitsealust süüstavad ütlused, mida too oli ülekuulamisel andnud, märkis süüdistus.



Samuti kallutasid Alp ja Vladimir 2006. aasta sügisel Ennu andma samas kriminaalasjas kohtueelsel uurimisel tunnistajana teadvalt valeütlusi, millega kaasnes tõendite kunstlik loomine. "Ennu kasutati narkoahelas tankistina teise inimese varjamiseks," märkis süüdistus.



Politsei pidas Alpi kuriteokahtluse tõttu 2006. aasta oktoobris kinni, kuid tema vahistamist prokurör ei taotlenud.



Advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg ütles ERRi uudisteportaalile, et advokatuur Alpi kutsetegevust vaatamata kriminaalmenetlusele ei peatanud.



Maakohus määras Alpi kriminaalasja arutamise 1. ja 2. detsembrile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles